Blog Posts

Samsung prezanton inovacionet më të fundit

Samsung Electronics ndau vizionin e tij për të ardhmen në Consumer Electronics Show 2021 (CES). Kompania prezantoi produkte të reja në konferencën e saj virtuale për shtyp, duke treguar sesi po vazhdon të rinovojë duke krijuar zgjidhje që janë fleksibile, të lidhura në mënyrë inteligjente dhe që përdorin AI për të kuptuar kontekstin dhe për ta bërë

Vazhdoni te lexoni

Tryeza të Rrumbullakëta Virtuale

Drejtoria e Inovacionit, pjesë e Drejtorisë së Përgjithshme të Teknologjisë së Informacionit, Inovacionit dhe të Dhënave në Bashkinë e Tiranës, po organizon “tryeza të rrumbullakëta virtuale” me aktorë të ekosistemit të inovacionit dhe sipërmarrjes dhe aktorë kryesorë nën kuadrin e strategjisë së re të inovacionit të qytetit të Tiranës .


Dy takimet e para u

Vazhdoni te lexoni

Nextcloud Hub 20

Nga sondazhi i fundit që ekipi jonë zhvilloi, stafi i Bashkisë Tiranë u shpreh shumë i kënaqur me punën në #cloud. Kjo jo vetëm prej aksesit në emailin zyrtar, por edhe prej lehtësisë që ofron në ogranizimin e punës. Në fund të fundit pse të punosh në dhjetëra hapësira të ndryshme kur mund t’a përmbledhësh punën tënde vetëm në një hapësirë? Këtë vit #NextCloud vjen me një version tërësisht të përditësuar dhe plot opsione të reja për oranizimin e punës.

Vazhdoni te lexoni

Inteligjenca Artificiale: Koreja e Jugut tani ka një “spikere të lajmeve”, e aftë të punojë 24 orë në 7 ditë, pa ndërprerë

Një studim i fundit zbuloi se më shumë se 85 milionë vende pune nga njerëzit do të jenë të tepërta në pesë vitet e ardhshme për shkak të automatizimit.

Dhe ky parashikim duket i vështirë për t’u mohuar, nëse kemi parasysh edhe një lajm të fundit. Siç bëhet e ditur nga disa media të huaja, edhe puna e një spikeri lajmesh

Vazhdoni te lexoni

Kina rrit përdorimin e teknologjisë për ‘modifikimin e motit’

Në një lëvizje që tingëllon sikur erdhi nga një komplot fantastiko-shkencor, Kina ka teknologji që shpërthen molekulat e argjendit në qiell për të nxitur kondensimin dhe formimin e reve.

Vendi e ka përdorur këtë teknologji në të kaluarën për të siguruar ngjarje të mëdha, të tilla si Lojërat Olimpike 2008 në Pekin që ndodhën nën një mot

Vazhdoni te lexoni

Mjekësia Digjitale

Kur bëhet fjalë për digjitalizimin e shërbimeve, kujdesi shëndetësor ka mbetur pas.

Rreth 70% e spitaleve amerikane ende dërgojnë me faks dhe postojnë të dhëna për pacientët. Drejtori i Përgjithshëm i një spitali të madh në Madrid nuk raporton praktikisht asnjë dërgesë elektronike të të dhënave të disponueshme nëpër rajonet e

Vazhdoni te lexoni

Citizens Voice for Digital Rights

Me mbështetjen e Bashkisë së Amsterdamit dhe organizatës partnere “Democratic Society”, Bashkia Tiranë sjell për ju workshop-in “Aftësimi për të Drejtat Digjitale”.

Ky sesion synon të pajisë qytetarët me njohuri, aftësi dhe metoda për të mbrojtur të drejtat e tyre digjitale, qoftë ato personale apo si pjesë e një komuniteti.

Çfarë janë të drejtat digjitale?

Vazhdoni te lexoni