Një lloj i ri “kuzhinierësh” po bëjnë bujë në skenën e restoranteve parisiene në lagjen Beaubourg të kryeqytetit francez.
Piceria e re ‘Pazzi’ e cila është e pajisur tërësisht nga robotë, nga marrja e porosive, përgatitja e brumit, deri tek vendosja e picave në kuti.
“Ne jemi në një proces shumë të shpejtë, me një kontroll të përsosur të kohës, një kontroll të cilësisë pasi kemi një qëndrueshmëri të ofruar nga robotika, dhe më pas një mjedis mjaft i freskët dhe i relaksuar”, thotë bashkë-shpikësi i robotit ‘Pazzi’, Sébastien Roverso.
“Ideja është gjithashtu të kaloni disa minuta të këndshme duke parë robotin ndërsa prisni të bëhet pica juaj”.


Siç bëhet e ditur, projekti zgjati tetë vite zhvillim ndërsa ekipi rregullonte me përpikmëri krijimin e tyre për të siguruar që në mënyrë të vazhdueshme të mund të jepte pica me cilësi më të lartë në mënyrë autonome
“Ajo që është e vështirë është brumi, kështu që ne duhej t’i jepnim robotit mjetet e duhura për t’i bërë këto korrigjime vetë, që disa prodhues të picave nuk mund t’i bëjnë”, shpjegon Thierry Graffagnino, një konsulent kuzhinierësh në Pazzi dhe kampion i trefishtë botëror i picave.

Burimi: https://www.euronews.com/next/2021/07/08/paris-welcomes-first-pizzeria-operated-entirely-by-robots