Nga sondazhi i fundit që ekipi jonë zhvilloi, stafi i Bashkisë Tiranë u shpreh shumë i kënaqur me punën në #cloud. Kjo jo vetëm prej aksesit në emailin zyrtar, por edhe prej lehtësisë që ofron në ogranizimin e punës. Në fund të fundit pse të punosh në dhjetëra hapësira të ndryshme kur mund t’a përmbledhësh punën tënde vetëm në një hapësirë? Këtë vit #NextCloud vjen me një version tërësisht të përditësuar dhe plot opsione të reja për oranizimin e punës.

Në Konferencën Nextcloud në Berlin, CEO i Nextcloud Frank Karlitschek prezantoi një përditësim të ri të  Nextcloud Hub me një gamë të gjerë përmirësimesh në trajtimin dhe menaxhimin e skedarëve, komunikimin  dhe në grupimin e mjeteve të ndryshme që janë të integruara në këtë platformë. U njoftua integrimi me disa platforma të palëve të treta duke përfshirë MoodleMicrosoft TeamsGitlab, Slack dhe shumë të tjerë. Tri tiparet më të mëdha që u prezantuan janë:

 • Paneli i ri siguron widget-a duke filluar nga Twitter, Github, Moodle dhe Zammad.
 • Kërkimi u unifikua, duke sjellë rezultate kërkimi të aplikacioneve të Nextcloud si dhe të shërbimeve të jashtme si Gitlab, Jira dhe Discourse në një vend.
 • Talk prezantoi lidhjen me platforma të tjera duke përfshirë MS Teams, Slack, IRC, Matrix etj.

Ka më shumë:

 • Njoftimet dhe Aktivitetet u bashkuan, duke u siguruar që të mos humbisni asgjë të rëndësishme.
 • Kanë shtuar një cilësim ‘statusi’ në mënyrë që të mund të komunikoni me përdorues të tjerë.
 •  Biseda gjithashtu sjell panelin e integrimit dhe kërkimin, zgjedhësin e emoji-ve, pamjen e ngarkimit, cilësimet e kamerës dhe mikrofonit etj.
 • Kalendari është integruar në panelin e kontrollit, i cili prezanton një pamje të re të listës dhe përmirësime të dizajnit.
 • Mail paraqet pamjen e ndërprerë, menaxhimin e kutisë postare dhe më shumë.
 • Deck eshte integruar me nje panel menaxhimi dhe nje forme kerkimi, me kalendarin, me pamjen modale për redaktimin e kartës etj.

Disa përmirësime të tjera :

 • Flow shton njoftimet në mënyrë që aplikacionet e tjera në internet të mund të integrohen lehtësisht me Nextcloud
 • Teksti është i lidhur direkt me skedarët në Nextcloud
 • Skedarët ju lejojnë të shtoni një përshkrim kur I shpërndani me të tjerët.

Integrime!

Integrimet në Nextcloud 20 përfshijnë teknologji të njohura si Slack, MS Online Office Server, SharePoint and Teams, Jira dhe Github si dhe platforma open source si Matrix, Gitlab, Zammad dhe Moodle etj.

Nextcloud Hub 20 ndërtohet në një API(ndërfaqe e aplikacionit) të hapur, duke i bërë integrimet transparente dhe të dokumentuara mirë. Versioni i ri prezanton disa  integrime me një gamë të gjerë teknologjish të tjera.

 • Bridges prezantohen midis shërbimit të bisedës Nextcloud Talk me Microsoft Teams, Slack, Matrix, IRC, XMPP, Steam dhe shumë të tjerë.
 • Kërkimi i integruar dhe i unifikuar i Nextcloud mund të sigurojë rezultate nga sistemet e shërbimeve të palëve të treta si Jira dhe Zammad, platforma zhvillimi si Github dhe Gitlab, sisteme të mësimit elektronik si Moodle, forumi i Diskursit dhe Reddit, media sociale si Twitter dhe Mastodon etj.
 • Nextcloud Talk mund të thërrasë aplikacione të jashtme përmes komandave si dhe me anë të një integrimi të ri.
 • Gjithashtu, është dhënë një zgjidhje e re për office në Nextcloud: Hancom office.