×

Në kuadër të iniciativës “Tirana Smart City”, Bashkia Tiranë ofron shërbim Free WiFi në hapësirat publike të saj

Në hapësirat në të cilat ofrohet shërbimi “Tirana Free WiFi”, Bashkia Tiranë në bashkëpunim me UNICEF është kujdesur që lundrimi në internet të jetë i sigurt për të gjitha moshat, nën nismën “Friendly WiFi Albania”, për të cilën Bashkia Tiranë është e para bashki në rajon që ka këtë certifikatë.

Për periudhën kohore Gusht-Shtator 2021 në zonat ku ofrohet Free WiFi:

 • “Sheshi “Europa”,
 • “Parku Rinia”,
 • “Parku 7 Xhuxhat”,
 • “Parku pranë Stadiumit Dinamo”,
 • “Lulishtja 3 Vëllezërit Frashëri”,
 • “Parku pranë Presidencës”,
 • “Sheshi Nënë Tereza pranë Universitetit Politeknik dhe Rektoratit”,
 • “Sheshi Shtraus, Xhamlliku”,
 • “Pedonale Murat Toptani”,
 • “Parku Përballë Parlamentit”,
 • “Bulevardi Zogu I”,
 • “Bulevardi i Ri,”
 • “Parku i Lojërave, Fusha e Aviacionit”,

kanë përdorur wifi pa pagesë 10,811 përdorues të cilët kanë lundruar në internet, nga të cilët 6,713 janë regjistruar për herë të parë në Free WiFi, përkatësisht:

Muaji Gusht – 3,281 përdorues

Muaji Shtator – 3,432 përdorues

Ndërkohë, në zonën e “Parkut të Madh të Liqenit Artificial” kanë përdorur wifi pa pagesë për këtë periudhë 29,486 përdoruës dhe në zonën e “Sheshit Skënderbej” kanë përdorur wifi pa pagesë për këtë periudhë kohore 15,256 përdorues.

Friendly WiFi ofron një shërbim wifi miqësor për fëmijët dhe të rinjtë duke filtruar materialet e papërshtatshme dhe mbrojtur kështu fëmijët nga pornografia.