Ju prezantojmë me Prof. Dr. Mira Mezini, profesore e informatikës në Universitetin Politeknik në Darmstadt të Gjermanisë, ku ajo drejton sektorin shkencor për inxhinierinë e softuerit dhe për gjuhët e programimit.
 
Inxhinierja Mezini është autore dhe bashkëautore e disa librave shkencorë për informatikën në gjuhën gjermane dhe angleze, e respektuar në komunitetin ndërkombëtar shkencor në fushën e saj, ka drejtuar disa konferenca dhe shoqata ndërkombëtare shkencore.