Në Spitalin e Përgjithshëm Changi të Singaporit, ka një shans që kirurgu të mos ketë zemër. Pastruesit mund të mos kenë mushkëri, dhe fizioterapisti mund të jetë plotësisht pa tru.
Kjo sepse në Spitalin e Përgjithshëm Changi (CGH), më shumë se 50 anëtarë të stafit janë robotë. Nga kryerja e operacionit në kryerjen e punës administrative, robotët janë bërë pjesë përbërëse e fuqisë punëtore të spitalit me 1.000 shtretër, thotë Selina Seah, drejtoreshë për Qendrën për Teknologjinë Ndihmëse dhe Robotike të Kujdesit Shëndetësor (CHART), e cila punon me CGH për të gjetur zgjidhje për problemet në kujdesin shëndetësor, duke përdorur teknologji të lartë.

Ndërsa CHART ka funksionuar që nga viti 2015, pandemia ka krijuar një nevojë të re për zgjidhje të kontaktit të largët të kujdesit shëndetësor.
Singapori tashmë ka normën më të lartë të adoptimit të robotëve industrialë kudo në botë, me 9 për 100 punëtorë por kjo është kryesisht në sektorin e elektronikës. Tani, Seah shpreson që robotët mund ta bëjnë kujdesin shëndetësor më të arritshëm, të përballueshëm dhe me cilësi më të lartë, si dhe më të sigurt për situatat pandemike. Rikujtojmë se së fundmi, Elon Musk po krijon një robot humanoid, i ngjashëm me njeriun në pamje, i cili mund të prezantohet vitin e ardhshëm.