Femër, mama, shkencëtare, ju prezantojmë me Valmira Hotin. Pas Fakultetit të Ekonomisë në Prishtinë, Valmira fiton të drejtën e doktoraturës për Matematikë dhe Statistikë në Londër. Pasioni dhe dashuria për profesionin e saj, e ka ngjitur Valmirën në shkallët më të larta të suksesit.
Veç punës si akademike, Valmira bashkë me bashkëshortin e saj kanë themeluar kompaninë Bio-Tech, një laborator që ndihmon në replikimin e qelizave njerëzore duke shmangur testimin në kafshë apo nëpërmjet drograve.