×

Nanoteknologjia vjen në Tiranë

Në Shqipëri do të mbahet për herë të parë Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji (TNT2021). Ky është edicioni i 21-të i këtij eventi madhor i cili organizohet nga “Phantoms Foundation” (Spanjë) dhe këtë herë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, Institutin NanoAlb të ngritur pranë saj, me mbështetjen e Qeverisë dhe Institucioneve… Lexo më shumë.

Teuta Hyseni

#ShembullSuksesi Teuta Hyseni është një nga femrat më të suksesshme në San Francisco të Kalifornisë. Ajo është inxhiniere e sigurisë në kompaninë e Bill Gates, gjigantin “Microsoft”.   Teuta Hyseni është inxhiniere e Sigurisë në projektet kryesore të Microsoft-it për sigurinë e aplikacioneve, duke vlerësuar defekte të mundshme brenda aplikacioneve, duke shqyrtuar arkitekturën e aplikacionit… Lexo më shumë.

Mira Mezini

#ShembullSuksesi Ju prezantojmë me Prof. Dr. Mira Mezini, profesore e informatikës në Universitetin Politeknik në Darmstadt të Gjermanisë, ku ajo drejton sektorin shkencor për inxhinierinë e softuerit dhe për gjuhët e programimit.   Inxhinierja Mezini është autore dhe bashkëautore e disa librave shkencorë për informatikën në gjuhën gjermane dhe angleze, e respektuar në komunitetin ndërkombëtar… Lexo më shumë.

Open Data

#OpenData 🌐 Sipas të dhënave të nxjerra nga portali më i madh i të dhënave në Tiranë, opendata.tirana.al, çdo muaj nga Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit pastrohen sipërfaqet e mëposhtme të gjelbërta: 🌲 1,084,817 m2 në Parkun e Madh të Liqenit; 🌲 60,530 m2 në Parqet Memoriale Tiranë; 🌲 5,299 m2 në Parqet Memoriale Pezë;… Lexo më shumë.

Më shumë se 50 robotë punojnë në spitalin e teknologjisë së lartë në Singapor

Në Spitalin e Përgjithshëm Changi të Singaporit, ka një shans që kirurgu të mos ketë zemër. Pastruesit mund të mos kenë mushkëri, dhe fizioterapisti mund të jetë plotësisht pa tru. Kjo sepse në Spitalin e Përgjithshëm Changi (CGH), më shumë se 50 anëtarë të stafit janë robotë. Nga kryerja e operacionit në kryerjen e punës… Lexo më shumë.