×

Qyteti i Romës migron në LibreOffice

Në artikullin e publikuar në platformën Joinup të Komisionit Evropian anoncohet lajmi se qyteti i Romës ka filluar me përdorimin e paketës LibreOffice si paketa e produktivitetit për krijimin e dokumentave elektronik. Qyteti i Romës do të filloj çinsatlimin gradual të alternativave të mbylluara dhe të liçencuara, gjë që do zgjasi në varësi të kohës… Lexo më shumë.

Mozilla Thunderbird, klienti email me kod burimi të hapur ku janë implementuar teknologjitë më të fundit

Thunderbird është një klient emaili open source (me kod burimi të hapur) i cili ofrohet falas, ka shumë funksionalitete, konfigurohet lehtë dhe njëkohësisht është shumë i thjeshtë për tu përdorur dhe për tu personalizar. Ky aplikacion është zhvilluar, testuar, përkthyer në më shumë se 50 gjuhë dhe suportohet nga Mozilla Corporation së bashku me një… Lexo më shumë.

Krijimi i Skedarëve Hibrid PDF në LibreOffice

E dinit që mund të krijoni dokumenta PDF të cilat çdokush mund ti hap, ti lexojë, por edhe ti editoj ato? Formati Portabël i Dokumentave, i njohur ndryshe si PDF (Portable Document Format) është një format skedarësh të cilët përdoren për të shkëmbyer dokumantat në një formë të lexueshme, të pavarur nga softueri, hardueri, apo… Lexo më shumë.

Bashkia Tiranë ofron shërbim WiFi publik në sheshin “Skënderbej”

Në kuadër të iniciativës “Tirana smart City”, Bashkia Tiranë do të ofrojë shërbim WiFi free në hapësirat publike të saj duke nisur nga “Sheshi Skënderbej”. Ofrimi i këtij shërbimi pa pagesë në hapësirat publike do t’i mundësojë qytetarëve dhe turistëve që në çdo moment të aksesojnë shërbimin e internetit si dhe mundësinë që të informohen… Lexo më shumë.

Promovohet projekti “OFRIMI I SHËRBIMEVE EKIOSK NE NJA”

Tashmë qytetarëve të Tiranës nuk do t’u duhet të presin në rradhë për të marrë informacionin dhe dokumentat e nevojshme për shërbimet që Bashkia ofron për ta. Përmes kioskave elektronike vetëshërbyese, të cilat janë vendosur në 10 njësi administrative, ju mund të printoni në kohë reale, 24 orë, në cdo ditë të javës, dokumentacionin për… Lexo më shumë.