×

4 Trendet Teknologjike që po ndyshojnë mënyrën sesi funksionojnë qytetet

Louis Brandeis i karakterizoi shtetet si laboratore të demokracisë, ndërkohë qytetet mund të quhen laboratorë të inovacionit ose praktikave të reja. Me shumë më pak burime se shtetet ose qeveritë federale dhe me përgjegjësi ndaj njerëzve në baza ditore, qytetet duhet të jenë sa më shumë kreativ kur bëhet fjalë për ofrimin e shërbimeve ndaj… Lexo më shumë.

City Tax – Sistemi i Qëndërzuar për Menaxhimin e Hoteleve dhe Taksave të Qëndrimit në Bashkinë e Tiranës

City Tax është një sistem i konceptuar për të ndihmuar në rritjen e nivelit të mbledhjes së takses se fjetjes dhe saktësinë e përllogaritjes së saj, nëpërmjet të cilit hotelet dhe stabilimentet e ngjashme raportojnë në mënyrë elektronike dhe në kohë reale fluksin dhe vizitorët e tyre. E njejta bazë të dhënash e krijuar shërben… Lexo më shumë.

Paketa LibreOffice – disa detaje interesante

LibreOffice është suita lider open source e produktivitetit personal ndaj MS Windows, Mac OS X and GNU/Linux, e cila ofronë gjashtë aplikacione me shumë veçori të pasura për nevoja procesimi të dokumentave: Writer për text, Calc për spreadsheets, Impress për prezantime, Draw për vizatime, Base për databazat, dhe Math për llogaritje matematikore.Kodi burim i LibreOffice… Lexo më shumë.

Some details about the LibreOffice suite

LibreOffice is the leading Free Software personal productivity suite for MS Windows, Mac OS X and GNU/Linux, offering six feature-rich applications for all document production and data processing needs: Writer for text, Calc for spreadsheets, Impress for presentations, Draw for drawings, Base for databases, and Math for mathematical annotations. LibreOffice’s source code is dual licensed… Lexo më shumë.

Qeveria Izraelite liron kodin e softuerëve si kod të lirë dhe me burim të hapur

Prilli ka qënë një muaj me fat për lëvizjen open source. Direkt pas lajmit se qeveria Gjermane do kalonte në një zgjidhje shërbimi cloud open source dhe do krijonte infrastrukurën e saj të vet-hostuar, lajmi i madh i rradhës ishte se qeveria Izraelite do të lironte kodin e softuerit të saj si softuare me kodburimi… Lexo më shumë.