×

Bashkia e Tiranës migron në paketën LibreOffice

Bashkia e Tiranës vijon me implementimin e teknologjive me kod burimi të hapur, si pjesë e infrastrukturës digjitale të institucionit, ku implementohen edhe platformat që ju vihen në shërbim qytetarëve. Në vijim të strategjisë për zhvillimin e infrastrukturës digjitale së institucionit me një përafrim ku fokusi vendoset te nevojat e qytetarit, Bashkia e Tiranës vijon… Lexo më shumë.

Disa karakteristika të LibreOffice Writer

LibreOffice Writer ju lejon të hartoni dhe të prodhoni dokumente tekst të cilat mund të përfshijnë grafikë, tabela ose skica. Këto dokumente mund të ruhen në një shumëllojshmëri formatesh, duke përfshirë këtu formatin standard Open Document Format (ODF), formatin Microsoft Word .docx apo edhe formatin HTML. Gjithashtu ju lehtësisht mund ta eksportoni dokumentin tuaj si… Lexo më shumë.

Vendosja e nënshkrimit të email në Thunderbird

Thunderbird është një klient email me kod burimi të hapur i cili ofrohet falas, ka shumë funksionalitete dhe njëkohësisht është shumë i thjeshtë për tu përdorur. Thunderbird është zhvilluar, testuar dhe suportohet nga Mozilla Corporation dhe një grup vullnetarësh të dedikuar. Aplikacioni është i përkthyer plotësisht në gjuhën shqipe dhe mund të përdoret edhe në… Lexo më shumë.

Disa karakteristika të LibreOffice Calc

LibreOffice Calc është një aplikacion për krijimin dhe editimin e spreadsheet-eve që mund të përdoret për të llogaritur, analizuar dhe menaxhuar të dhënat tuaja. Ju gjithashtu mund të importoni dhe modifikoni spreadsheet-et e krijuara me Microsoft Excel. Më poshtë po listojm disa nga karakteristikat kryesore që ky program ju ofron dhe veprimet që ju lejon… Lexo më shumë.

Tashmë free Wifi edhe te Pazari i Ri

Vijon mbulimi i pikave kryesore të qytetit me shërbimin Free Wifi. Pas ofrimimit të këtij shërbimi në sheshin Skëndërbej, si vijim i iniciativës “Tirana smart City”, Bashkia Tiranë do të ofrojë shërbim free WiFi edhe në ambientet e Pazarit të Ri. Ofrimi i këtij shërbimi pa pagesë në hapësirat publike do t’i mundësojë qytetarëve dhe… Lexo më shumë.