×

Deri në vitin 2050, 97 % e punonjësve do të jenë zëvendësuar nga teknologjia

Sipas një raporti të fundit të parashikuar nga Forumi Ekonomik Botëror, gjysma e të gjitha punëve në botë, duke nisur që nga ajo primarja, bujqësia, do të zhvillohen nga makineritë. Sipas ekspertëve me këto ritme teknologjike, deri në vitin 2025 do të kemi një ndryshim që do të thellojë edhe më shumë pabarazinë. Gjysma e… Lexo më shumë.

Rina Binxhiu, nga shkolla drejt e në ekranet e mëdha të Times Square

Ju prezantojmë me talentin e radhës shqiptar, Rina Binxhiu! Ajo është Inxhiniere Softueresh në Dell Computers në Austin, Texas dhe anëtare aktive në grupin Society of Women Engineers dhe Women in Action në Dell. Rina është një ndër shembujt perfektë për vajzat që dyshojnë se mund të kenë sukses në një industri të dominuar nga… Lexo më shumë.

Puna nga shtëpia dhe menaxhimi i stresit

Në fillim të këtij viti askujt nuk do t’ia merrte mendja se puna nga shtëpia do kthehej në diçka normale për çdo kompani. Por ja që pandemia po ndryshon rrënjësisht një pjesë shumë të madhe të botës dhe mënyrën e saj të funksionimit. Duhet ta nisni çdo mëngjes me një sërë aplikacionesh, të qëndroni për… Lexo më shumë.

Ju prezantojmë Brigite Peposhi

A e dinit se inteligjenca artificiale tashmë mund të zgjidhë krimet? Brigite Peposhi, vajza shqiptare plot talent, ka krijuar një aplikacion që i ndihmon agjensitë e inteligjencës për të zgjidhur krimet duke përdorur dëshmitarë të mundshëm nga mediat sociale. Ajo punoi tezën e saj mbi Webin Semantik duke theksuar rëndësinë e prezantimit ontologjik të informacionit… Lexo më shumë.

Tashmë Google gjen këngën që keni në mendje

Sa herë ju ka ndodhur të kërkoni një melodi që ju ka mbetur në mendje, por të cilës nuk i dini asnjë fjalë? Apo tu drejtohesh miqve “hej e di atë këngën që fillon me da da daaddda”, por ende asnjë shpresë. Mos u shqetëso, tashmë Google e ka një zgjidhje! Gjithçka duhet të bëni… Lexo më shumë.