×

Internet falas te Parku i Liqenit, i sigurt dhe miqësor për fëmijët dhe familjet

Tirana do të jetë qyteti i parë në rajonin e Ballkanit Perëndimor, që do të ofrojë një mjedis online miqësor për fëmijët dhe familjet. Bashkia e Tiranës, UNICEF dhe Albtelecom prezantuan dje nismën “Friendly Wi-Fi”, pranë Liqenit Artificial të Tiranës, një shërbim i certifikuar, me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, i cili mundëson që përmbajtja… Lexo më shumë.

Testohet treni supersonik që mund të ndryshojë mënyrën e lëvizjes në botë

Realizohet prova e parë me pasagjerë për trenin super të shpejtë ”Hyperloop” , i kompanisë Virgin, i projektuar për të lëvizur një ditë me një mijë kilometra në orë, duke mbuluar një distancë si ajo midis Milanos dhe Romës në rreth 30 minuta. Në bord: Josh Giegel, bashkëthemeluesi i kompanisë dhe kolegia e tij Sara… Lexo më shumë.

TikTok, Wechat & Co: Si na spiunojnë këto aplikacione

Akuzat ndaj aplikacionit kinez TikTok dhe një numri të madh aplikacionesh të tjera kineze janë të rënda: këto programe supozohet se mbledhin një mori informacionesh të përdoruesve të tyre. Këto të dhëna nuk kanë asnjë lidhje me funksionin e vërtetë të aplikacionit dhe nuk ka asnjë arsye për mbledhjen e tyre. “TikTok-u dhe aplikacionet e tjera… Lexo më shumë.

Citizens Voice for Digital Rights

Me mbështetjen e Bashkisë së Amsterdamit dhe organizatës partnere “Democratic Society”, Bashkia Tiranë sjell për ju workshop-in “Aftësimi për të Drejtat Digjitale”. Ky sesion synon të pajisë qytetarët me njohuri, aftësi dhe metoda për të mbrojtur të drejtat e tyre digjitale, qoftë ato personale apo si pjesë e një komuniteti. Çfarë janë të drejtat digjitale?… Lexo më shumë.

Njihuni me Artiona Bogo-n

Ju prezantojmë me Artiona Bogo-n, vajzën shqiptare, e cila e nisi karrierën e saj si inxhiniere softueri në Shqipëri, por tashmë është pjesë e qendrës së inovacionit në kompaninë gjermane SAP . Ajo drejton angazhimet strategjike të klientëve dhe është zëdhënëse për teknologjitë e decentralizuara brenda ekosistemit dhe produkteve të përpunimit të të dhënave.