×

Telehealth ose shëndetësia digjitale!

Ju ka ndodhur të keni dëgjuar shumë për shëndetësinë digjitale kohët e fundit? Pandemia Covid-19, që nuk kurseu asnjë vend të botës, i përballi shtetet me sfida të cilat nuk ishin menduar më parë si shërbime të ofruara çdo ditë ndaj qytetarëve. Duke nisur nga mbledhjet e punës virtuale, mësimi digjital, blerjet online, puna nga… Lexo më shumë.

Hazëm Jashari

Zbuluesi shqiptar i kamerës që dallon njerëzit me Covid-19! Nuk janë të pakta fushat në të cilat shqiptarët kanë korrur sukses nëpër botë. Një shqiptar nga Maqedonia e Veriut, Hazëm Jashari, pronar i ndërmarrjes “Mirtechologie SA” me seli në Gjenevë, ka tërhequr vëmendje me zbulimin që kjo e fundit i ka bërë kamerës që identifikon… Lexo më shumë.

Nanoteknologjia vjen në Tiranë

Në Shqipëri do të mbahet për herë të parë Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji (TNT2021). Ky është edicioni i 21-të i këtij eventi madhor i cili organizohet nga “Phantoms Foundation” (Spanjë) dhe këtë herë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, Institutin NanoAlb të ngritur pranë saj, me mbështetjen e Qeverisë dhe Institucioneve… Lexo më shumë.

Teuta Hyseni

#ShembullSuksesi Teuta Hyseni është një nga femrat më të suksesshme në San Francisco të Kalifornisë. Ajo është inxhiniere e sigurisë në kompaninë e Bill Gates, gjigantin “Microsoft”.   Teuta Hyseni është inxhiniere e Sigurisë në projektet kryesore të Microsoft-it për sigurinë e aplikacioneve, duke vlerësuar defekte të mundshme brenda aplikacioneve, duke shqyrtuar arkitekturën e aplikacionit… Lexo më shumë.

Mira Mezini

#ShembullSuksesi Ju prezantojmë me Prof. Dr. Mira Mezini, profesore e informatikës në Universitetin Politeknik në Darmstadt të Gjermanisë, ku ajo drejton sektorin shkencor për inxhinierinë e softuerit dhe për gjuhët e programimit.   Inxhinierja Mezini është autore dhe bashkëautore e disa librave shkencorë për informatikën në gjuhën gjermane dhe angleze, e respektuar në komunitetin ndërkombëtar… Lexo më shumë.