×

Eric Pengili

#AlbYouth Eric Pengili është një djalë 17-vjeçar me origjinë shqiptare, i lindur dhe rritur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Pasioni për shkencat kompjuterike e ka bërë Eric ndër koduesit më të mirë, talent të cilin ai tashmë e ofron për të gjithë të rinjtë e Shqipërisë që duan të mësojnë për gjuhët e programimit,… Lexo më shumë.

Endri Dibra

#AlbYouthInTech Ju prezantojmë me Endri Dibrën, doktor i shkencave kompjuterike, i cili punon dhe jeton në Zyrih, Zvicër. Ai është themelues i kompanisë “Arbrea Labs”. Së fundi Endri, ka fituar çmimin “Inovacioni i Vitit në ICT Awards” me aplikacionin e tij të veçantë. Aplikacioni quhet “Digital Human Avatars and AI from Smartphones for AR Body”… Lexo më shumë.

Betim Drenica

“Alexa” edhe në shqip! Botës digjitale shumë shpejt pritet t’i shtohet një program i ri shqip. Ju prezantojmë me Betim Drenicën, shqiptarin i cilin bashkë me ekipin e tij po ndërton një program që kthen gjuhën e folur shqipe në të shkruar. Përveç gjuhës standarde, ekipi në një të ardhme planifikon që programi të njohë… Lexo më shumë.

Albiona Ajeti

Ju prezantojmë me Albiona Ajetin, vajzën shqiptare që zhvillon lojëra për #Apple. Suksesi i saj ka tërhequr edhe vëmendjen e mediave në Kanada, ku “The Guardian” i ka kushtuar faqen e parë të gazetës. Në vitin 2018, Albiona u nderua me çmimin si studentja me arritjen më të madhe nga Salla e Famshme e Biznesit… Lexo më shumë.

William Zeqiri

Ju prezantojmë me William Zeqirin, të riun shqiptar që ka zhvilluar një platformë për bizneset e pavarura të kujdesit personal në Londër. Shërbimet e #Fresha përfshijnë një platformë falas për rezervimin e takimeve, software falas për menaxhimin e llogarive dhe një treg të gjerë për të siguruar mallra për bizneset dhe klientët. Kompania me qendër… Lexo më shumë.