×

Çfarë është siguria kibernetike?

Aktualisht po jetojmë në një botë ku një pjesë e madhe e informacionit ruhet në formë digjitale. Privatësia dhe siguria e të dhënave do të jenë gjithmonë masat kryesore të sigurisë për të cilat kujdeset çdo individ dhe organizatë.  Rëndësia e sigurisë kibernetike përkthehet në nevojën për të mbajtur informacionin, të dhënat dhe pajisjet, private… Lexo më shumë.

Maratona e Tiranës 2021

Maratona e Tiranës 2021 edhe këtë vit u mbyll me sukses të jashtëzakonshëm! Sportistë nga e gjithë bota morën pjesë në eventin më të madh sportiv në vend. Për zhvillimin me sa më sukses të Maratonës, Drejtoria e Përgjithshme e Teknologjisë së Informacionit, Inovacionit dhe të Dhënave realizoi të gjitha ndryshimet e nevojshme në faqen Tirana… Lexo më shumë.

Sot ju prezantojmë me 5 fakte nga bota e teknologjisë!

Sot ju prezantojmë me 5 fakte nga bota e teknologjisë! Sa prej tyre dinit❓😁

Telehealth ose shëndetësia digjitale!

Ju ka ndodhur të keni dëgjuar shumë për shëndetësinë digjitale kohët e fundit? Pandemia Covid-19, që nuk kurseu asnjë vend të botës, i përballi shtetet me sfida të cilat nuk ishin menduar më parë si shërbime të ofruara çdo ditë ndaj qytetarëve. Duke nisur nga mbledhjet e punës virtuale, mësimi digjital, blerjet online, puna nga… Lexo më shumë.

Nanoteknologjia vjen në Tiranë

Në Shqipëri do të mbahet për herë të parë Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji (TNT2021). Ky është edicioni i 21-të i këtij eventi madhor i cili organizohet nga “Phantoms Foundation” (Spanjë) dhe këtë herë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, Institutin NanoAlb të ngritur pranë saj, me mbështetjen e Qeverisë dhe Institucioneve… Lexo më shumë.