×

Rezervimi online i konvikteve studentore

Duke patur si synim digjitalizimin e sa më shumë shërbimeve, këtë vit rezervimi i konvikteve nga studentët është realizuar online nëpërmjet sistemit tonë ku janë listuar të gjitha godinat. Në formën e rezervimit shfaqen gjatë plotësimit të saj të gjitha dhomat që janë të lira dhe gjithashtu edhe numri i rezervimeve dhe kapaciteti për godinat… Lexo më shumë.

Xhuliana Kurti

#ShembullSuksesi Internet pa WIFI, vajza shqiptare fiton çmimin e dytë në botë! Ju prezantojmë me Xhuliana Kurtin, studenten shqiptare që fitoi çmimin e dytë në Gjermani pasi paraqiti ide inovatore për dërgimin e materialeve përmes telefonave inteligjente edhe pa internet dhe pa paguar faturën. Ky konkurs prestigjioz “IAA Mobilitython”, u zhvillua në Mynih, Gjermani për… Lexo më shumë.

Inteligjenca artificiale dhe automatizimi i punëve

Imagjinoni një botë ku do të të duhet të konkurosh me makineritë, për të mbijetuar ekonomikisht. Arritjet e fundit të inteligjencës artificiale kanë marrë vëmendjen e gjithë botës, duke krijuar një përzierje emocionesh, një ndjenjë gëzimi dhe frike se si teknologjia është duke përparuar shumë.  Koha në të cilën jetojmë sot, na ofron mundësi të… Lexo më shumë.

Plarenta Deshishku

#ShembullSuksesi 👏 Ju prezantojmë me Plarenta Deshishkun, e cila edhe pse në një moshë të re, ka nisur tashmë një karrierë të suksesshme si pjesë e kompanisë “Meta”. Ajo punon në departamentin e “Global Operations” në “Facebook”. Deshishku është një profesioniste me origjinë shqiptare dhe jeton dhe zhvillon karrierën e saj në Dublin, Irlandë.

Shkurta Gashi

#ShembullSuksesi 👏 Shkurta Gashi është një tjetër vajzë e talentuar shqiptare. Ajo është pedagoge dhe njëkohësisht merret me hulumtime në fushën e “Mobile Computing” dhe “Personal Informatics Systems” në Zvicër.🇦🇱 🇨🇭   Shkurta ndihmon në “Università della Svizzera Italiana (USI)” për zhvillimin e teknologjive dhe sistemeve të reja që kanë potencial të ndryshojnë shoqërinë.