×

Në Hong Kong, tashmë Inteligjenca Artificiale mund të lexojë emocionet e nxënësve ndërsa mësojnë

Para pandemisë, Ka Tim Chu, mësues dhe nëndrejtor i kolegjit “True Light” të Hong Kongut, përpiqej të lexonte fytyrat e nxënësve në klasë, teksa ata përgjigjeshin. Tani, teknologjia po e ndihmon Chu-në “ta lexojë vërtet” klasën: Një platformë mësimore e mbështetur në inteligjencën artificiale monitoron emocionet e studentëve të tij, ndërsa ata studiojnë në shtëpi…. Lexo më shumë.

Të gjithë po flasin për të! Aplikacioni më i ri, Clubhouse

I ngjashëm me një bisedë në radio, me një konferencë në Zoom, me një podcast, Clubhouse është shumë gjëra në një aplikacion të vetëm. Clubhouse është një rrjet social i bazuar te bisedat audio. Përdoruesit mund të dëgjojnë biseda, intervista dhe diskutime të tjera mes njerëzve për tema të ndryshme – është njësoj si një… Lexo më shumë.

Kontrolloni mirë ftesat për Zoom, hakerët po bëjnë mashtrime të shumta për vjedhjen e të dhënave

Zoom e ka rregulluar në masë të madhe sistemin e sigurisë, megjithatë nuk mund t’ju bëjë ballë hakerave të shumtë, që duan të marrin të dhënat personale të përdoruesve. Abormal Security që merret me sigurinë kibernetike të Zoom, ka bërë të ditur se aktorë të jashtëm, janë duke tentuar që nëpërmjet e-maileve të rremë, po… Lexo më shumë.

Microsoft do të ringjallë të vdekurit…virtualisht

Microsoft ka marrë patentën për studimin, zhvillimin dhe ndërtimin e një teknologjie e deri të një “roboti” që mund të marrë personalitetin, karakterin e deri edhe pamjen e një njeriu. Sipas dokumenteve të dorëzuar në zyrën e patentave të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, roboti në fjalë do të ndërtohet përmes informacionit që mund të… Lexo më shumë.

Internet falas te Parku i Liqenit, i sigurt dhe miqësor për fëmijët dhe familjet

Tirana do të jetë qyteti i parë në rajonin e Ballkanit Perëndimor, që do të ofrojë një mjedis online miqësor për fëmijët dhe familjet. Bashkia e Tiranës, UNICEF dhe Albtelecom prezantuan dje nismën “Friendly Wi-Fi”, pranë Liqenit Artificial të Tiranës, një shërbim i certifikuar, me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, i cili mundëson që përmbajtja… Lexo më shumë.