×

Në kryeqytetin e Lituanisë është ndërtuar një “portë virtuale”

Të lodhur nga kufizimet e udhëtimit për shkak të pandemisë dhe për të dalë dhe për të parë njerëz të rinj, qyteti i Vilnius, Lituani ka një zgjidhje interesante: Një “portë virtuale” në kohë reale me njerëz në një qytet tjetër. Sipas mediave të huaja, Vilnius instaloi një “portë” rrethore për portalin pranë stacionit të… Lexo më shumë.

Mastercard tani ju identifikon falë mënyrës se si ecni

Njerëzit që udhëtojnë për punë tashmë do të identifikohen nga teknologjia e re e MasterCard falë mënyrës se si ata shkojnë në punë e lëvizin dhe si rrjedhojë nuk do kenë më nevojë të paraqesin abonenë e tyre elektronike në hyrje të mjetit publik transportues. Mastercard është duke punuar me firmat e transportit për të… Lexo më shumë.

Google do të na paralajmërojë para se të godasë një tërmet

Një sistem i aftë që do të zbulojë menjëherë një goditje sizmike dhe do të paralajmërojë  njerëzit “duke i dhënë” disa sekonda kohë që mund të jenë jetike për t’u mbrojtur nga pasojat e mundshme, ky është projekti ambicioz i njoftuar së fundmi nga kompania Google, i cili e ka nxitur komunitetin shkencor të diskutojë… Lexo më shumë.

Teknologjia e re që ndihmon pacientët me sëmundje neurologjike

Çipat që mund të ndihmojnë në funksionimin e trurit nga sipërmarrësi miliarder Elon Musk janë funksionale tashmë dhe Musk ka shfaqur një video në rrjetin social “Twitter” ku dukej një majmun tek i cili ishte implementuar e teknologjia e re. Videoja tre minutëshe nga produkti i quajtur “Neuralink” tregon se si një majmun mashkull arrin… Lexo më shumë.

Si të kontrolloni nëse të dhënat tuaja personale janë publikuar nga hakimi i fundit i bërë në Facebook?

Të dhënat e 533 milionë përdoruesve të Facebook, mes tyre edhe shumë shqiptarë, janë në dispozicion të publikut në internet, për shkak të një hakimi që ju bë platformës së Facebook. Të dhënat japin informacion në lidhje me numrat e telefonit, emrin, datën e lindjes, vendbanimin, statusin e marrëdhënies dhe, në disa raste, adresat e… Lexo më shumë.