×

Nanoteknologjia vjen në Tiranë

Në Shqipëri do të mbahet për herë të parë Konferenca Ndërkombëtare e Trendeve në Nanoteknologji (TNT2021). Ky është edicioni i 21-të i këtij eventi madhor i cili organizohet nga “Phantoms Foundation” (Spanjë) dhe këtë herë në bashkëpunim me Akademinë e Shkencave të Shqipërisë, Institutin NanoAlb të ngritur pranë saj, me mbështetjen e Qeverisë dhe Institucioneve… Lexo më shumë.

Open Data

Tirana është e ndarë në katër zona të administrimit të parkimit. Në këto zona 153 vende parkimi janë të rezervuara për personat me aftësi ndryshe. Nga këto, 42 vendparkime gjenden në zonat rezidenciale, 86 në rrugë dhe 25 në sheshet Eco Parking. Për më shumë klikoni linkun: https://opendata.tirana.al/?q=search/og_group_ref/87/type/dataset&sort_by=change

Open Data

#OpenData Sipas portalit https://opendata.tirana.al/  në Njësitë Administrative rreth 53% e punonjësve janë femra dhe rreth 36% e gjithë të punësuarve i përkasin grupmoshës 31-40 vjeç. Për të dhëna më të detajuara klikoni linkun: https://opendata.tirana.al/?q=search/field_topic/administrata-62/type/dataset&sort_by=changed

Ligji për Inteligjencën Artificiale pritet t’i kushtojë BE-së 31 mld euro

Një ligj i ri i propozuar për të rregulluar inteligjencën artificiale në Europë mund t’i kushtojë ekonomisë së Bashkimit Europian 31 miliardë euro gjatë pesë viteve të ardhshme, sipas një raporti nga organizata “Qendra për Inovacionin e të Dhënave” me qendër në Uashington. Akti i Inteligjencës Artificiale, një ligj i propozuar i paraqitur nga Komisioni… Lexo më shumë.

Gjuhët më të mira të programimit për të mësuar në 2021

Me ritmin e shpejtë të zhvillimit të teknologjisë, edhe gjuhët e programimit janë gjithnjë në përditësim. Për një fillestar të teknologjisë që përpiqet të mësojë programim, mund të jetë paksa e komplikuar të kuptojë se cilën gjuhë programimi të zgjedhë. Ndaj Drejtoria e Teknologjisë së Informacionit, Inovacionit dhe të Dhënave po ndan me ju disa… Lexo më shumë.