×

Micro Folie Tirana

Jeni gati për një Mikro- Çmenduri? Te lulishtja mbrapa Kryeministrisë, ju pret “Micro-Folie” e parë në Shqipëri. Një hapësirë rekreative ku fëmijë e të rritur, mund të luajnë së bashku, me lojëra inteligjente, që nxisin kreativitetin dhe aftësinë për të prodhuar, nëpërmjet teknologjisë dhe artit! Nga e marta, në të premte, “Micro-Folie” në Tiranë, vjen… Lexo më shumë.

Plani i Veprimit – Qyteti i Gjelbër (GCAP)

Bashkia e Tiranës ka miratuar Planin e Veprimit Qyteti i Gjelbër (GCAP) në vitin 2018 në kuadër të Programit të Qyteteve të Gjelbërta të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH). Në vijim të hartimit të GCAP, Bashkia e Tiranës ka zbatuar disa masa dhe projekte kryesore të Qytetit të Gjelbër. Si pjesë e këtij… Lexo më shumë.

Inteligjenca artificiale dhe automatizimi i punëve

Imagjinoni një botë ku do të të duhet të konkurosh me makineritë, për të mbijetuar ekonomikisht. Arritjet e fundit të inteligjencës artificiale kanë marrë vëmendjen e gjithë botës, duke krijuar një përzierje emocionesh, një ndjenjë gëzimi dhe frike se si teknologjia është duke përparuar shumë.  Koha në të cilën jetojmë sot, na ofron mundësi të… Lexo më shumë.

Si mundet zëri i qytetarëve të ndihmojë të drejtat digjitale?

Si mundet zëri i qytetarëve të ndihmojë të drejtat digjitale? Democratic Society sapo ka publikuar raportin “Zërat Qytetarë për të Drejtat Digjitale” për të cilin Democratic Society ka punuar së bashku me Bashkinë e Tiranës, Bashkinë e Amsterdamit, Bashkinë e Bordosë dhe Bashkinë e Milanos. Raporti synon të ndihmojë dhe frymëzojë qytetet për të nxitur… Lexo më shumë.

Drejtoria e Konvikteve të Shkollave të Mesme

Drejtoria e Konvikteve të Shkollave të Mesme është website i ndërtuar për të paraqitur informacionin e nevojshëm mbi mënyrën e organizimit të konvikteve në qytetin e Tiranës. Ky website paraqet për vizitorët një historik për t’u njohur më mire me konviktet dhe çdokush mund të informohet gjithashtu në lidhje me aktivitetet dhe njoftimet më të… Lexo më shumë.