×

Nga taksat te shëndetësia/ Si jetohet në Estoni, aty ku gjithçka është e digjitalizuar

Pandemia ka paralizuar sistemet shkollore në shumë pjesë të botës. Megjithatë, ekziston një vend që, kur qeveria urdhëroi mbylljen e shkollave, nuk kishte asnjë problem me mësimin digjital, përkundrazi, ai zhvilloi mësimin në distancë si një situatë krejtësisht normale. Kjo është Estonia, një nga vendet më të digjitalizuara dhe teknologjike në botë. Në këtë vend… Lexo më shumë.

MBYLLET EDICIONI I 8-TË I LIBOCON, KONFERENCA NDËRKOMBËTARE

Imagjinoni të mund të hapni një kompani nga kudo në botë dhe të bëni biznes si një qytetar europian, duke përfituar nga infrastruktura digjitale më e përparuar që çdo vend ofron. Pikërisht këtë gjë u ka lejuar Estonia sipërmarrësve për gati gjashtë vjet. Quhet e-Residence dhe pasi sipërmarrësit aplikonin dhe aprovoheshin, gjithçka që duhet të… Lexo më shumë.

Teknologjia dhe Inovacioni në kohën e Covid-19

Ka qenë dhe vijon të mbetet një vit i vështirë. Zgjohemi çdo mëngjes nga zhvillimet e reja në tragjeditë e momentit, një pandemi, katastrofat natyrore dhe një kolaps ekonomik i afërt.Përballë këtyre zhvillimeve, një mesazh plotësisht i kuptueshëm nga të gjitha njesitë qeveritare për publikun do të ishte: Ne nuk mund t’ju shërbejmë me kapacitete… Lexo më shumë.