×

Tirana pjesë e Koalicionit të Qyteteve për të Drejtat Digjitale

Koalicioni i Qyteteve për të Drejtat Digjitale, i nisur nga Bashkitë e Amsterdamit, Barcelonës dhe New York në Nëntor 2018 dhe tani me një anëtarësim të mbi 50 qyteteve në të gjithë botën, është një rrjet bashkish që ndihmojnë njëra-tjetrin në fushën e politikëbërjes bazuar në të drejtat digjitale. Koalicioni është i përkushtuar për të… Lexo më shumë.

Bibliotech Talks

Drejtoria e Inovacionit në Bashkinë e Tiranës, në kuadër të programit #BiblioTech, zgjeroi më shumë mundësinë e shfrytëzimit të bibliotekave të qytetit, këtë herë në shërbim të të gjithë të rinjve të apasionuar pas teknologjisë. Duke u krijuar të rinjëve mundësinë e njohurive shtesë në fushën e teknologjisë, sipërmarrjes dhe inovacionit, krijuam seanca bashkëbiseduese mes… Lexo më shumë.

Tryezat e rrumbullakëta virtuale

Drejtoria e Inovacionit, pjesë e Drejtorisë së Përgjithshme të Teknologjisë së Informacionit, Inovacionit dhe të Dhënave në Bashkinë e Tiranës, po organizon “tryeza të rrumbullakëta virtuale” me aktorë të ekosistemit të inovacionit dhe sipërmarrjes dhe aktorë kryesorë nën kuadrin e strategjisë së re të inovacionit të qytetit të Tiranës . Dy takimet e para u… Lexo më shumë.

Bibliotech Challenge

Përgjatë fundjavës së 26-28 shkurtit, në mjediset e Parkut Olimpik u zhvillua sfida kombëtare e teknologjisë “Bibliotech Challenge” për fëmijë të moshave 8-18 vjeç. Ky konkurs u zhvillua për t’i inkurajuar ata të zhvillojnë ide teknologjike dhe inovative mbi çështje dhe sfida që prekin ata, bashkëmoshatarët, komunitetin e tyre si dhe t’i përgatisë ata për… Lexo më shumë.

Website për Institucione Varësie

Website të krijuara për Institucionet e Varësisë së Bashkisë së Tiranës, të cilët mundësojnë informim, transparencë dhe komunikim në kohë reale. Ndër to mund të përmendim: Menaxhimi i Mbetjeve Urbane dhe Edukimi Mjedisor Drejtoria e Mirëmbajtjes Rrugore dhe Ndriçimit Publik Agjensia e Mbrojtjes së Konsumatorit Policia Bashkiake Tirana Parking Agjencia e Shërbimeve Funerale Agjencia e… Lexo më shumë.