×

Open Data

#OpenData 🌐 Sipas të dhënave të nxjerra nga portali më i madh i të dhënave në Tiranë, opendata.tirana.al, çdo muaj nga Agjencia e Parqeve dhe Rekreacionit pastrohen sipërfaqet e mëposhtme të gjelbërta: 🌲 1,084,817 m2 në Parkun e Madh të Liqenit; 🌲 60,530 m2 në Parqet Memoriale Tiranë; 🌲 5,299 m2 në Parqet Memoriale Pezë;… Lexo më shumë.

Më shumë se 50 robotë punojnë në spitalin e teknologjisë së lartë në Singapor

Në Spitalin e Përgjithshëm Changi të Singaporit, ka një shans që kirurgu të mos ketë zemër. Pastruesit mund të mos kenë mushkëri, dhe fizioterapisti mund të jetë plotësisht pa tru. Kjo sepse në Spitalin e Përgjithshëm Changi (CGH), më shumë se 50 anëtarë të stafit janë robotë. Nga kryerja e operacionit në kryerjen e punës… Lexo më shumë.

GROWpreneur

Je një Start-up i ri që kërkon mbështetje? GROWpreneur është një program mbështetës fleksibël për startup-et që kanë tashmë një produkt (MVP) në treg apo që janë në fazë rritje. Ky është një program i personalizuar sipas nevojave tuaja, për t’ju ndihmuar të ndërtoni një model biznesi të qëndrueshëm dhe fitimprurës, të rrisni mundësitë e… Lexo më shumë.

Elon Musk prezanton robotin humanoid Tesla: Inteligjenca artificiale do të kontrollojë njerëzimin

Kompania Tesla është duke ndërtuar një robot humanoid “vitin që vjen”, i quajtur Tesla Bot, njoftoi kompania në eventin e saj ‘AI Day’ (Dita e Inteligjencës Artificiale). Roboti do të përdorë të njëjtën inteligjencë artificiale (IA) që kompania përdor për automjetet e saj me bateri. Ai do të jetë 173 centimetra i gjatë, do të… Lexo më shumë.

Platforma MYKSAL

Për herë të parë Shqipëria dhe Kosova bashkohen në një platformë të vetme #MYKSAL: sipërmarrja me e re në fushën e teknologjisë dhe shërbimit. “MYKSAL” është një platformë që bën bashkë bizneset në fushën e turizmit dhe shumë shërbimeve në fusha të ndryshme të biznesit në Shqipëri- Kosovë me synimin për t’i promovuar në Ballkanin… Lexo më shumë.