• Ende është e mundur të vizitoni uebfaqen e parë në botë. Faqja fillestare u hap në 1991 në një kompjuter NeXT në CERN – Organizata Evropiane për Kërkime Bërthamore.
  Kjo faqe iu kushtua tërësisht informimit të publikut në lidhje me Rrjetin Ndërbotëror (world wide web). Sot, ajo kryesisht shërben si një arkiv historik  http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html
 • Emaili u përdor më parë se interneti.
  Në epokën e sotme të lëvizshme, është e vështirë të imagjinohet një botë pa internet. Sidoqoftë, mjaft interesante, interneti është relativisht i ri në krahasim me postën elektronike.
  Ray Tomlinson i dërgoi mesazhin e parë me email vetes në 1971 – vite para se të krijohej interneti.
 • Një faqe në internet gjurmon moshën e internetit.
  https://howoldistheinter.net, ju mund të shihni sa ditë ka ekzistuar interneti – dhe sa vjeç keni qenë ju kur u lançua fillimisht.
 • Pjesa më e madhe e përmbajtjes së internetit ekziston në Deep Web.
  Përdoruesi mesatar i internetit mund të shpresojë vetëm të gërvishtë sipërfaqen e përmbajtjes në dispozicion. Ndërsa një studiues i shquar holandez beson se 4.5 milion faqe në internet aktualisht janë “fshehur” nga motorët e kërkimit që përdoren zakonisht.
  Vlerësimet në lidhje me madhësinë dhe shtrirjen e Deep Web ndryshojnë, por disa studiues besojnë se është të paktën 400 herë më i madh se interneti sipërfaqësor.
 • Printimi 3D nuk është asgjë e re
  Teknologjia për printimin 3D ka qenë e pranishme për dekada, por ajo ka filluar të tërheqë vëmendjen vetëm në vitet e fundit. Koncepti u shfaq fillimisht gjatë viteve 1980, kur u quajt ‘Rapid Prototyping’.
  Charles Hull siguroi me sukses një patentë për printerin në 1986, por megjithatë printeri i parë 3D i disponueshëm në treg nuk u ofrua për shitje deri në 2009.
 • Pjesa dërrmuese e monedhës botërore është digjitale.
  Nuk është sekret që monedha digjitale luan një rol të madh në ekonominë moderne, por shumica e njerëzve nuk janë të vetëdijshëm për masën në të cilën ajo dominon. Vetëm 8% e monedhës globale përbëhet nga para fizike. Pjesa tjetër ruhet në mënyrë elektronike.