Drejtoria e Përgjithshme e Teknologjisë së Informacionit, Inovacionit dhe të Dhënave, ju prezanton me 10 nga lajmet teknologjike më të rëndësishme në Evropë.

1- Kompania Visma, e lindur në Norvegji dhe e specializuar për shërbimet software, e cila ofron një panoramë të kontabilitetit, listës së pagave, burimeve njerëzore dhe produkteve të tjera të programeve të biznesit për më shumë se një milion klientë të NVM-ve në të gjithë rajonin Nordik, Benelux dhe Balltik, ka marrë investime nga investitorë ekzistues dhe të rinj që vlerësojnë biznesin me 12.2 miliardë dollarë.

2- Omio me bazë në Berlin, platforma e udhëtimit e njohur më parë si GoEuro, ka mbledhur 100 milion dollarë nga investitorët ekzistues Temasek, Kinnevik, Goldman Sachs, NEA dhe Kleiner Perkins si dhe disa të tjerë të panjohur. Startupi i ka mbledhur paratë në trajtën e një granti të konvertueshëm.

3- Disa rregullatorë të Bashkimit Evropian kundërshtuan vendimin paraprak të Irlandës në një hetim historik të privatësisë së Twitter, duke shkaktuar një proces ku do të kërkohet një vendim i shumicës.

4- Grupi i poshtëruar gjerman i pagesave Wirecard ka gjetur një blerës për divizionin e saj në Mbretërinë e Bashkuar në Railsbank, një ofrues rival i infrastrukturës bankare dhe të pagesave.

5- Pas dyerve të mbyllura, Google është e angazhuar në një ngërç të hidhur me industrinë e udhëtimeve online. Çështja është globale por kompanitë gjermane të udhëtimeve kanë qenë veçanërisht të hapura. Platforma e rezervimit të aktiviteteve GetYourGuide, gjetësi i hotelit Trivago dhe rivali i Airbnb HomeToGo janë grindur me gjigantin e kërkimit për faturat e tyre të papaguara të reklamave që nga fillimi i pandemisë së virusit koronavirus.

6- Voodoo, kompania franceze që qëndron pas një sërë lojërash të rastësishme popullore, njoftoi të hënën se Tencent është bërë një aksioner i pakicës në biznesin e saj me vlerë prej 1.4 miliardë dollarë. Shkalla e ngritjes nuk zbuloi shumën e financimit.

7- Cobalt, një platformë e sigurisë kibernetike e lindur në Danimarkë që lidh ata të cilët quhen shpesh si “hakera etikë” me kompanitë që kërkojnë të testojnë softuerin e tyre, ka mbledhur 29 milion dollarë për të vazhduar zgjerimin global nga selia e saj aktuale në San Francisko.

8- Kompania fintech me bazë në Londër Form3 ka mbledhur 33 milion dollarë në një raund investimesh strategjike, duke sjellë investitorë të rinj Lloyds Banking Group, Nationwide Building Society dhe VC 83North. Investitori ekzistues Draper Esprit u bashkua gjithashtu. E themeluar në vitin 2016, Form3 ofron një teknologji pagese të lindur në re për institucionet financiare dhe kompanitë e tjera të fintech.

9- Autoriteti anti-trust i Gjermanisë ka filluar një hetim në marrëdhëniet që Amazon ka me tregtarët e palëve të treta që shesin në faqen e saj.

10- Platforma crowd-funding në Mbretërinë e Bashkuar Crowdcube ka nisur një platformë të re të shitjes sekondare që synon bizneset e fazave të mëvonshme për të konkurruar rivalët ‘Seedrs’. Oferta e Komunitetit Direkt (DCO) lejon investitorët e hershëm të marrin një kthim në investimet e tyre ndërsa njëkohësisht u japin investitorëve të rinj shansin të marrin edhe ata një pjesë të përftimit.

 

 

Artikulli origjinal: https://tech.eu/brief/these-were-the-10-biggest-european-tech-stories-this-week-21-august-2020/